Yumuş yumuş bir lezzet! Kakaolu kek tarifi...

Çayın yanına en çok yakışan lezzetler arasında birinci olan keki, bir de bu tarifle deneyin. Kakaolu kek tarifine başlamadan önce en önemli püf noktasının; tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayın. İşte tam istediğiniz gibi yumuşacık olacak, istediğiniz gibi kabaracak kakaolu kek tarifi...

Giriş Tarihi: 23.05.2023 09:40 Güncelleme Tarihi: 23.05.2023 09:40
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı

MALZEMELER

1/2 bardak sıvı yağ
1.5 bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 bardak şeker
Kakao (Yaklaşık 1 yemek kaşığı)

YAPILIŞI

Önce kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp unluyoruz ve keki hazırlayana kadar buzlukta bekletiyoruz. Şeker, vanilin ve sıvı yağı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve sütü ilave ederek karışımı hazırlıyoruz. Kek hamurundan biraz ayırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbımıza kalan karışımı döküyoruz. Ayırdığımız hamura kakao koyarak karıştırabilirsiniz. Kakaolu hamuru da kalıbın üzerine dökerek kürdan ile şekiller verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.

SON DAKİKA SON DAKİKA