Tatlı krizlerine son verecek: Çikolatalı volcano kek tarifi
Zaman zaman hepimizin tatlı krizlerine girdiği dönemler vardır. Eğer şu an o dönemdeyseniz bu muhteşem tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. İçinden patlayan akışkan ve yoğun çikolatasıyla, ağızlarda enfes lezzet bırakan aynı zamanda görünümü ile sufleye benzeyen bu keki denemeyen kalmasın!
Giriş Tarihi: 16.03.2022 09:32Güncelleme Tarihi: 16.03.2022 09:45
1 Adet
Ev YapımıEkonomik Tarif
Akşam YemeğiAnneler GünüBabalar GünüDoğum GünüSevgililer GünüÇocuk PartisiEv PartisiYemek DavetiKutlamaDiğer
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
12 dakika
Hazırlama
20 dakika
Porsiyon :
200 kcal
MALZEMELER
500 gram çikolata
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı pudra şekeri (250 gr)
7 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr)
Kalıbı yağlamak için:
1/4 tatlı kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
10-15 adet böğürtlen (isteğe göre)
AŞÇININ NOTU
Fırını mutlaka önceden ısıtın. Bu sayede kekiniz daha iyi pişecektir.
Böğürtlen yerine mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
İlk olarak çikolatayı parçalar haline ayırın ya da rende yardımı ile rendeleyin.
Çikolata parçalarını bir kabın içerisine alın. Yanına tereyağı da ekleyin.
Kaynar suyun olduğu bir tencereye çikolatalı cam kabı koyun ve benmari usulü eritin.
Bir kabın içine yumurta ve pudra şekerini alarak mikser yardımıyla iyice çırpın.
Şeker eridikten sonra, benmari usulü eritilmiş çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Kek harcının içerisine, elenmiş unu azar azar ekleyin. Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar karıştırın.
Isıya dayanıklı fırın kaplarını (sufle kabı) tereyağı ile yağlayın. Üzerine hafifçe un serpiştirin.
Hazırladığınız çikolatalı harcı kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan akışkan volcano keki, vanilyalı dondurma veya böğürtlen ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.