Portakallı kek, tatlı ve ekşi notaların mükemmel bir denge içinde buluştuğu, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tarif, taze portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğu ile zenginleştirilmiş, yumuşacık bir keki şerbetle buluşturarak, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte nefis portakallı kek tarifi...
Giriş Tarihi: 07.04.2024 09:54Güncelleme Tarihi: 07.04.2024 09:54
10 Kişilik
Ev Yapımı
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
30 dakika
Hazırlama
15 dakika
Porsiyon :
225 kcal
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
Yarım su bardağı taze portakal suyu
Yarım su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağ, taze portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın.
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Ardından karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Kek fırındayken, şerbet için portakal suyunu ve şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kek fırından çıktıktan sonra, ılık olan şerbeti kekin üzerine dökün.
Şerbeti çeken keki dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!