MALZEMELER
- Yumurta (4 adet)
- Un (3 su bardağı)
- Süt (1 su bardağı)
- Toz şeker (1 su bardağı)
- Rendelenmiş limon kabuğu (1 limonun kabuğu)
- Limon suyu (2 yemek kaşığı)
- Vanilin ve kabartma tozu (Birer paket)
- Tereyağı veya margarin (1 yemek kaşığı, kek kalıbını yağlamak için)
AŞÇININ NOTU
• Kekinizin limon aroması daha yoğun olsun isterseniz tarife yarım su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.
• Kekinizi pişirirken ilk 15 dakika fırının kapağını açmayın. Bu, fırının ısı kaybetmesine yol açar.
• Kekiniz piştikten sonra hemen kalıptan çıkarmayın. Oda sıcaklığında 10-15 dakika dinlenmesine izin verin.
• Kekinizin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
YAPILIŞI
- Yumurta ve toz şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
- Önce sütü, sonra Ayçiçek yağı ve limon suyunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.
- Elediğiniz unu, kabartma tozu ve vanilyayı, son olarak da limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.