3 adet yumurta
3 adet havuç
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
Yarım su bardağı sıvı yağ
İlk olarak havuçları yıkayıp rendeleyin ve suyunu sıkın.
Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın ve şekerle birlikte mikser kullanarak çırpın.
Yumurta ve şeker köpük köpük olunca içerisine süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip mikserle çırpın.
İçerisine ceviz, havuç ve tarçın ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve içerisine kekin hamurunu boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin.
Piştikten sonra soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!