Havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifi

Sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Havuç ve cevizin bir araya gelerek oluşturduğu bu kek tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Peki havuçlu cevizli tarçınlı kek nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte nefis havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifi...

Giriş Tarihi: 01.03.2022 09:21 Güncelleme Tarihi: 01.03.2022 09:22
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 20 dakika

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 adet havuç (küçük boyutta)

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 yemek kaşığı tarçın (silme)

AŞÇININ NOTU

Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.

Şeker ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar çırpmalısınız.

YAPILIŞI

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!

Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.

Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.

Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.

Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.

Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.

Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)

Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartın.

SON DAKİKA SON DAKİKA