Ağlayan Kek Tarifi Ve Malzemeleri: Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

En sevilen hamur işlerinden biri ile karşınızdayız, ağlayan kek tarifi. Görünüşü ve lezzeti ile yaş pasta olduğunu hissettiren, herkesi büyüleyen ve kakaoya doyuran bir kek tarifi. Ağlayan kek yapılışı ile diğer keklerden ya da tatlı hamur işlerinden farklı olmasa da lezzeti ile hepsinden farklı olduğunu göreceksiniz. Bol kakaolu, bol soslu ve üzerinden çikolata akarken kaç dilim yediğinizi hesap bile edemeyeceğiniz, kokusu bile cezbedici bir kek. İster doğum günü için yapın, ister misafir ağırlayın, isterseniz de ailenizle akşam atıştırması için pişirin. Şimdi, hazırsanız ağlayan kek tarifinin detaylarına geçelim.

Giriş Tarihi: 23.11.2021 09:11 Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 09:11
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 45 dakika
  • : 239 kcal

MALZEMELER

Keki için;

  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • 2 bardak soğuk süt

Sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

AŞÇININ NOTU

Servis önerisi olarak isterseniz kekinizi servis ederken üzerine dövülmüş ceviz ya da dövülmüş fındık serpebilirsiniz.

YAPILIŞI

  • Öncelikle kekinizi yaparak başlayın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Yumurtanız köpük köpük olmalı ve beyazlamalı. İyice çırptığınıza emin olun.
  • Yumurtanızı çırptıktan sonra üzerine sıvı yağ ve sütü de ekleyip tekrar çırpın.
  • Süt ve şekerinizi de iyice çırptıktan sonra kakao, un ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Tamamen karıştıktan sonra son olarak kabartma tozunu da ekleyin karıştırın.
  • Kekiniz hazır olduktan sonra pişireceğiniz kalıba dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta fırınınızın pişirme durumuna dikkat etmeniz gerektiği. her fırının pişirme durumu farklıdır, o yüzden kontrollü pişirmelisiniz.
  • Kekiniz fırındayken 2 paket kremşantiyi ve 2 bardak soğuk sütü bir kaba döküp iyice çırpın ve kıvam almasını bekleyin. Kıvam alınca kremşantinizi dolabınıza koyup soğutun.
  • Kremşantiniz de hazır olduktan sonra çikolata sosunuzu da paketin arkasında yazan tarife göre hazırlayın.
  • Çikolata sosunuzu da soğumaya bırakın ve o arada pişen kekinizi fırından alın.
  • İlk sıcağını attıktan sonra üzerine delikler açın ve ayırdığınız 2 bardak süt ile kekinizi iyice ıslatın.
  • Kekinizi ıslattıktan ve soğuduktan sonra önce üzerine kremşantiyi sonra da çikolata sosunuzu ekleyin.
  • Dolapta yarım saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA