Mozzarella peynir topları tarifi: Atıştırmalıkların en lezzetlisi

Mozzarella peyniri, İtalya'nın güney bölgelerinde özellikle Campania bölgesine aittir. Napoli şehri, mozzarella peynirinin kökeni olarak kabul edilir. Bu peynirin birbirinden farklı tarifte kullanılması ise tüm dünyada yaygınlaşmıştır. İşte atıştırmalıkların en lezzetlisi olarak kabul edilen mozzarella peynir topları...

Giriş Tarihi: 07.01.2024 09:00 Güncelleme Tarihi: 07.01.2024 09:00
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kahvaltı Çocuk Partisi Ev Partisi Yemek Daveti Kutlama Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 30 dakika
  • Porsiyon : 300 kcal

MALZEMELER

  • 200 gram mozzarella peyniri (büyük bir top halinde veya küçük bilye şeklinde dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı galeta unu veya çıtır ekmek kırıntıları
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

  1. Mozzarella peyniri dilimlerini isteğe bağlı büyüklükte toplar halinde veya küçük dilimler halinde hazırlayın.
  2. Bir kaba galeta ununu veya çıtır ekmek kırıntılarını alın.
  3. Başka bir kaba unu koyun.
  4. Bir başka kabın içine de çırpılmış yumurtaları alın.
  5. Mozzarella toplarını önce una, ardından çırpılmış yumurtalara ve en son galeta ununa bulayın.
  6. İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
  7. Hazırladığınız mozzarella toplarını buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  8. Bir tavada sıvı yağı kızdırın.
  9. Mozzarella toplarını önceden ısıtılmış yağda altın rengini alana kadar kızartın. Topları dikkatlice çevirerek her iki tarafını da eşit şekilde pişirin.
  10. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  11. Sıcak servis yapın ve dilerseniz yanında marinara sos veya yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz.