Yazın kavurucu sıcaklarında ferahlatacak bir tarifle geldik! Ahududu şerbeti tarifi

Türk mutfağının önemli bir parçası olan şerbet yine sofralarda yerini alıyor... Dışarıdan aldığınız içeceklere son verip, kendi doğal ve sağlıklı içeceğinizi yapmak ister misiniz? İşte bu tairf damaklarınızda eşsiz bir şölen oluşturacak. Aynı zamanda yapımıda çok kolay...

Giriş Tarihi: 29.07.2022 08:45 Güncelleme Tarihi: 29.07.2022 08:57
  • 5-6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 5 dakika
  • Porsiyon : 150 kcal

MALZEMELER

  • 500 gr toz şeker
  • 500 gr dondurulmuş ahududu
  • Soğuk su
  • Taze nane

YAPILIŞI

  1. İlk olarak bir tencereye ahududu ve şekeri alarak kaynatın.
  2. Sonrasında kıvamı biraz koyulaşana kadar karıştırın.
  3. Ardından karışımı süzgeçten geçirin. Üzerine soğuk su ekleyin.
  4. Sonrasında taze naneyi içine ekliyoruz.
  5. Su ve şeker miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. İşte soğuk içeceğimiz hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA