Lavantalı limonata tarifi: yaz aylarında ferahlamak isteyenlere...

Sıcaklarda en çok tercih edilen ve lezzetli olduğu kadar ferahlatıcı da olan limonataya farklı bir yorum getiriyoruz. Lavantalı limonata, içerisine ekleyeceğiniz lavanta ile aromatik bir hal alacak, hafif çiçeksi kokusu, limonatanın taze ve ekşi tadıyla harika bir kombinasyon oluşturacak. İşte lavantalı limonata tarifi...

Giriş Tarihi: 10.07.2023 09:27 Güncelleme Tarihi: 10.07.2023 09:27
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 150 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet limon
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kuru lavanta
  • Buz

YAPILIŞI

  1. Şekeri bir bardak suyla birlikte tencereye alarak kaynatın.
  2. Kaynayan şerbetin içerisine lavantayı ekleyip altını kapatın.
  3. Kenarda ılıması için bekletin. Ardından süzün.
  4. Tüm limonları sıkıp soğuk su ve limonun posasını ekleyin. Şerbeti de ilave edip karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 1 saat boyunca soğutun.
  6. Servis yapmadan önce limonataya buz ekleyin ve tekrar karıştırın.
  7. Lavantalı limonatanızı bardaklara dökün ve dilimlenmiş limon veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA