Özellikle kandil dönemlerinde yapılan bu minik simitler, gevrek dokusu ve muhteşem tadı ile herkesin vazgeçemediği atıştırmalıklar arasında bulunuyor. Yılın diğer dönemlerinde de yiyebilmeniz için en iyi tarifi sizlere getirdik.
Giriş Tarihi: 16.07.2021 16:38Güncelleme Tarihi: 03.02.2022 13:56
6 Kişilik
Ev YapımıEkonomik Tarif
Kandil
Zorluk Derecesi:
Kolay
Porsiyon :
334 kcal
MALZEMELER
MALZEMELER
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
2 adet yumurtanın akı
Çörekotu, susam
AŞÇININ NOTU
Margarinin oda sıcaklığında bekletilmiş olması, hamurun kıvamının doğru olması bakımından önemli bir ayrıntı.
YAPILIŞI
Margarini derin bir kaba alın.
Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ekleyip harmanlayın.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek un ilave edin ve yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin.
Simitleri yumurta akına bulayın. Daha sonra yarısının üzerine susam, yarısını üzerine çörekotu serpin.
Simitleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırında 10 dakika bekletip, ılındıktan sonra servis yapın.