Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ekmekler listesine sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu bazlamalar, mis gibi kokusu ve lezzetiyle başınızı döndürecek. İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 21.02.2023 08:52Güncelleme Tarihi: 21.02.2023 08:52
4 Kişilik
Ev Yapımı
Kahvaltı
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
10 dakika
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Yoğurt su ve tuz derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Toparlanan hamur iki eşit parçaya bölünür ayrı ayrı silindir şekli verilerek küçük parçalara bölünüp her bir beze yuvarlanır yuvarlanan bezelerin üzerlerinin kurumaması için üzerleri örtülür.
Her bir bezenin üzeri hafif unlanıp elle hafif bastırılır merdaneyle çok inceltmeden açılır yanmaz yapışmaz tava orta ateşte ısıtılır.
Açılan bazlama hamurları güzel kabarması ve içlerinin tam pişmesi için sık sık çevrilerek pişirilir.
Piştiğinde üzerlerine hafif tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.