Kruvasan tarifi: Fransa'dan mutfağınıza lezzet dolu bir esinti
Kruvasan, dünyaca sevilen lezzetlerden biri. Yapımı ise; deneyebileceğiniz birçok püf noktası ile düşündüğünüzden çok daha pratik. İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 13.10.2022 09:02Güncelleme Tarihi: 13.10.2022 09:02
6 Kişilik
Ev Yapımı
Ev PartisiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
60 dakika
Hazırlama
20 dakika
Porsiyon :
406 kcal
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instand maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
Fındık veya ceviz
Çikolata
Aralarına sürmek için;
Tereyağ
Üzerine;
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri koyup güzelce hamuru yoğuralım daha sonra 1 saat kadar mayaladırın.
Hamuru 10 bezeye ayırın ve 10 dk dinlendirin daha sonra ilk bezeyi merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım tereyağ sürelim, bütün bezelere aynen şekilde açıp, aralarına tereyağ sürelim ve üst üste dizin.
Daha sonra o bezeleri açalım ve şekilde göründüğü gibi kesin. İçine çikolata ve fındık veya ceviz koyup şekildeki gibi katlayın.
180 derece fırında pişirelim şimdiden afiyet olsun.