Kolay pankek tarifi: Her gün yapmak isteyeceksiniz...
Kahvaltılarınızda severek tüketeceğiniz, çocuklarınızın yemek için sabırsızlanacağı ve servisinde reçel, bal, çikolata ya da meyvelerle süsleyebileceğiniz o kolay ve lezzet dolu tarif...
Giriş Tarihi: 12.06.2024 08:32Güncelleme Tarihi: 12.06.2024 08:35
2-4 Kişilik
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
15 dakika
Hazırlama
10 dakika
MALZEMELER
İki adet yumurta
İki yemek kaşığı şeker
Bir su bardağı süt
1.5 su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Pişirme aşaması için sıvı yağ
Servis için isteğinize göre reçel bal, çikolata ya da meyve
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak çırpın.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave ederek çırpın. Kıvamı kek kıvamından daha koyu olacak şekilde hamuru hazırlayın.
Teflon ya da yapışmaz tavaya az sıvı yağı dökün ve fırça yardımıyla her tarafına dağıtın.
Bir yemek kaşığı hamuru dökün ve kendi kendine yayılmasını bekleyin.
Üzeri göz göz olmaya başladığında pankeklerinizi ters çevrin ve diğer tarafını pişirin.
Üzeri için tercihinize göre bal veya reçel sürülebilir. Ayrıca meyveyle de servis edebilirsiniz.