İzmir'de kahvaltıların eşsiz lezzeti olan boyozun lezzetine bayılacaksınız! Özellikle yanına sıcak bir çay olunca tadına doyum olmayacak... Tam kıvamında İzmir boyoz yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Ayrıca hem yapımı kolay hem de evde ki 4 malzemeyle anında hazırlayabilirsiniz. Hadi şimdi herkes mutfağa!
Giriş Tarihi: 04.07.2022 09:38Güncelleme Tarihi: 04.07.2022 11:12
2-3 Kişilik
Ev Yapımı
Kahvaltı
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
50 dakika
Hazırlama
60 dakika
Porsiyon :
260 kcal
MALZEMELER
500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı ayçiçek yağı
AŞÇININ NOTU
Arzuya göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
YAPILIŞI
İlk olarak tüm malzemelerimizi bir kaba alıyoruz.
Hamurunuzu 10-15 dakika kadar kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Sonra üzerini streçle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru rulo şeklinde açtıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamur bezeleri hazırlayın.
Dinlenen hamurları merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın. Üzerlerini ayçiçek yağıyla yağladığınız hamurları, üst üste koyduktan sonra olabildiğince ince bir hal alana kadar açın.
Hazırladığınız yağlı hamur rulosunu oda sıcaklığında son kez 20 dakika kadar bekletin.
200 derecede fırını ısıtın. Sonrasında hamurları tepsiye dizip fırına verin.