İzmir'in ağızda dağılan çıtır lezzeti kahvaltılarının vazgeçilmezi: Boyoz tarifi

İzmir'de kahvaltıların eşsiz lezzeti olan boyozun lezzetine bayılacaksınız! Özellikle yanına sıcak bir çay olunca tadına doyum olmayacak... Tam kıvamında İzmir boyoz yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Ayrıca hem yapımı kolay hem de evde ki 4 malzemeyle anında hazırlayabilirsiniz. Hadi şimdi herkes mutfağa!

Giriş Tarihi: 04.07.2022 09:38 Güncelleme Tarihi: 04.07.2022 11:12
  • 2-3 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kahvaltı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 60 dakika
  • Porsiyon : 260 kcal

MALZEMELER

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı ayçiçek yağı

AŞÇININ NOTU

Arzuya göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. İlk olarak tüm malzemelerimizi bir kaba alıyoruz.
  2. Hamurunuzu 10-15 dakika kadar kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. Sonra üzerini streçle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru rulo şeklinde açtıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamur bezeleri hazırlayın.
  5. Dinlenen hamurları merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın. Üzerlerini ayçiçek yağıyla yağladığınız hamurları, üst üste koyduktan sonra olabildiğince ince bir hal alana kadar açın.
  6. Hazırladığınız yağlı hamur rulosunu oda sıcaklığında son kez 20 dakika kadar bekletin.
  7. 200 derecede fırını ısıtın. Sonrasında hamurları tepsiye dizip fırına verin.
  8. 50 dakika kadar fırında pişirin.
  9. Boyozlarımız servise hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA