Ispanaklı börek tarifi: Hem kolay hem de lezzetli

Az malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanan bu böreği çok seveceksiniz. Hem kolay hazırlanışı hem de lezzetliyle en sevdiğiniz tarifler arasında yer alacak.

Giriş Tarihi: 30.08.2023 09:40 Güncelleme Tarihi: 30.08.2023 09:40
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 296 kcal

MALZEMELER

5 adet hazır yufka

1 adet yumurta

Sosu için;

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

Harcı için;

Yarım kilo ıspanak

1 adet soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üstü için;

1 tatlı kaşığı çörek otu

1 tatlı kaşığı susam

YAPILIŞI

1 adet soğanı doğrayın ve ocakta yarım çay bardağı zeytinyağıyla kavurun.

Ispanakları yıkayıp ayıklayın ve üzerine ekleyin.

1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Ispanaklar suyunu vermeye başlayınca ocağın altını kapatarak soğuması için bekletin.

Bir kabın içine 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyerek karıştırın.

Fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın ve pişirme kağıdı serin.

Ardından bir adet yufkayı tepsinin kenarlarına taşacak biçimde yerleştirin.

Hazırlamış olduğunuz sosu, fırçayla yufkanın içerisine yayın.

Daha sonra ikinci yufkayı buruşturarak ilk yufkanın üzerine serip sos ilave edin.

Üstüne ıspanaklı harcın bir kısmını ekleyin.

Diğer yufkayı serin ve üzerine sostan dökerek ıspanaklı harcı yayın.

Geri kalan yufkalar için de aynı işlemleri tekrar edin.

Beşinci yufkaya geldiğiniz zaman, tepsiden taşan yufkaları üzerine doğru katlayın. Ardından sosun hepsini yufkanın üzerine yayın.

Üstüne 1 adet yumurta sarısı sürün ve böreği dilimler haline ayırın.

Daha sonra 1 tatlı kaşığı çörek otu ve 1 tatlı kaşığı susam dökün.

Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derecede 30 dakika boyunca pişirin.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA