Galeta, sevilen atıştırmalıkardan biri. Üstelik evinizin konforunda taze taze yapabileceğiniz bu tarifle her an tüketmeye hazır şekilde bekletebilirsiniz. İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 16.01.2023 09:15Güncelleme Tarihi: 16.01.2023 09:15
MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
Üzerine:
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
YAPILIŞI
Maya şeker ve ılık suyla karıştırılıp eritilir. Tuz, yağ ve un yavaş yavaş ilave edilir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp kalın çubuklar yapılır. Bu şekilde de 15 dk dinlendirilir.
Yaptığımız çubuklar parmak kalınlığına gelene kadar tekrar yuvarlanır. Çubuklar istenilen uzunlukta kesilip tepsiye dizilir.
Üzerine pekmezli su karışımı sürülüp susam serpilir. 220 derecedeki fırında 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.