Çıtır tadıyla böreğin hiç böylesini yemediniz! Yeşil mercimekli börek tarifi

Doyurucu ve enfes tadıyla sofralarınızdan, çay saatlerinden eksik olmayacak! İçindeki eşsiz harcıyla damaklarınızda bir şölen oluşturacak olan bu börek, hızlıca pişiyor... Mercimek sevmeyenler bile bu tarife bayılacak. Sağlık deposu olan bu böreği denemek için herkes mutfağa!

Giriş Tarihi: 15.06.2022 09:13 Güncelleme Tarihi: 15.06.2022 09:39
  • 5-6 Kişilik
  • Ev Yapımı Ekonomik Tarif
  • Akşam Yemeği Kutlama Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 30 dakika
  • Porsiyon : 238 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Haşlanmış mercimek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet soğan

AŞÇININ NOTU

Mercimeği önceden haşlamanız böreğinizin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.

YAPILIŞI

  1. Önceden haşladığınız mercimeği bir kaba alın. İçine baharat, yağ ve soğanı ekleyin güzelce kavurun.
  2. Haşlanmış mercimeği koyup 2-3 dakika karıştırıp ocaktan alalım.
  3. Bir kaseye erimiş tereyağı, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  4. Yufkanın içine bu sostan sürelim ve harcımızı ekleyip kapatalım.
  5. Üzerine fırça yardımıyla su ve yumurta sürelim.
  6. Ardından üzerine çörek otu serpelim.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
  8. Böreğimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA