Kabaklı mısır unu keki tarifi: Kabaklı mısır unu keki nasıl yapılır?

Ölçüsü tam, kıvamı yerinde enfes bir glutensiz mısır unu keki hazırladık. Hem kahvaltıya hem de akşam yemeklerinin yanına ikram edebilirsiniz. Pofuduk kek tarifimizin detayları için sizi şöyle alalım...

Giriş Tarihi: 16.10.2021 10:33 Güncelleme Tarihi: 16.10.2021 10:33
  • 3 Kişilik
  • Glutensiz
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 35 dakika
  • : 230 kcal

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 adet kabak
Bir su bardağı yoğurt
Bir su bardağı mısır unu
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı pirinç unu
Bir paket kabartma tozu
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı toz şeker


AŞÇININ NOTU

Kek harcını muffin kaplarına bölüştürerek de pişirebilirsiniz.

YAPILIŞI

Kabakları rendeleyin ancak bu aşamada rendenin iri kısmını kullanın.
Derin bir kabın içinde önce sıvı sonra kuru malzemeleri katarak karıştırın.
Fırın kabını yağlayın ve bu karışımı kaba aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Kek ılıdıktan sonra kesip servis yapabilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA