Glutensiz kandil simidi tarifi

Kıyır kıyır, ölçüsü tam tutan kandil simidi hazırlamak ister misiniz? Hem de glutensiz! Gluten hassasiyeti olanların afiyetle yiyebileceği enfes bir tarif geliyor, buyursunlar.

Giriş Tarihi: 15.09.2021 09:16 Güncelleme Tarihi: 15.09.2021 09:16
  • 4 Kişilik
  • Glutensiz
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Pişirme: 40 dakika
  • : 280 kcal

MALZEMELER

Bir yumurta (beyazı üstüne, sarısı içine)
4 çay bardağı karabuğday unu, kinoa unu, yulaf unu, nohut unu, mercimek unu veya bu unlarla mısır unu karışımı
Bir Türk kahvesi fincanı su
Bir Türk kahvesi fincanı tahin
Bir çay bardağı zeytinyağı
Bir Türk kahvesi fincanı rafine sirke ve limon suyu karışımı
Bir çay kaşığı karbonat
Bir çay kaşığı tuz


AŞÇININ NOTU

Karabuğday unu ve kinoa unu aynı miktarda kullanılırken, yulaf unu kullanırsanız ölçü 5 çay bardağı olmalıdır.

YAPILIŞI

GLUTENSİZ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Yumurta sarısını derin ve geniş bir kaba alın. Üstüne sıvı malzemeleri ilave edip karıştırmaya başlayın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra bu sefer kuru malzemeleri dahil edin ve hamuru yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan minik parçalar koparın ve simit şeklini verin. Hazırladığınız simidi önce yumurta akına sonra dilerseniz susam veya çörekotuna batırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA