Ev yapımı glutensiz çikolata kreması tarifi

Kahvaltı masalarını süsleyen çikolata kremasını hazır almak yerine artık evimizde hazırlayabiliriz. Hem maliyeti düşük hem de lezzeti yerinde bir tarif oluyor. İşte ev yapımı glutensiz çikolata kreması tarifinin detayları...

Giriş Tarihi: 30.09.2021 10:06 Güncelleme Tarihi: 30.09.2021 14:03
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika
  • : 190 kcal

MALZEMELER

2 yemek kaşığı kakao
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
Bir yemek mısır nişastası

AŞÇININ NOTU

Çikolata tadının yoğun olmasını istiyorsanız malzeme listesine birkaç parça bitter çikolata ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

Malzemelerin hepsini tencereye alın ve malzemeler özdeşleşene kadar çırpın.
Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte malzemeleri karıştırmaya başlayın.
Çikolata sosu hafif bir şekilde kaynamaya başladığında tencereyi ocaktan alın.
Sosu soğumaya bıraktıktan sonra bir kavanoza aktarabilirsiniz. Afiyet olsun...

SON DAKİKA SON DAKİKA