Tam kıvamında lokanta usulü bir lezzet: Etli nohut tarifi
Etli nohut yemeği iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında... Bir de yanına pilav eşlik ederse tadına doyum olmaz. Sevdikleriniz ile bu eşsiz lezzeti paylaşmaya var mısınız? Öyleyse herkes mutfağa!
Giriş Tarihi: 21.04.2022 09:23Güncelleme Tarihi: 21.04.2022 09:25
1 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam YemeğiKurban BayramıDiğer
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
50 dakika
Hazırlama
55 dakika
Kase :
365 kcal
MALZEMELER
500/600 gr kemikli et
2 su barağı nohut
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
YAPILIŞI
İlk olarak kemikli etimizi bir tencereye alıp 20-25 dakika kaynatıyoruz.
Kemik kaynarken içine 1 çay kaşığı kekik katalım.
Pişen etleri güzelce doğrayalım.
Sonra, büyük bir tencerede soğanımızı ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
Baharatlarımızı, sarımsağı ve salçamızı ekleyip tekrar kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine önceden haşladığımız nohutlarımızı ilave edip, tuzunu katıyoruz.
Nohutun üzerini geçene kadar et suyumuzdan ilave ediyoruz. 45 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.