Soslu tavuk tarifi: Şahane bir lezzet

Fırında tavuk başlı başına harika bir lezzet. Soslu olduğunda ise lezzeti adeta arşa çıkmakta. Bu soslu tavuk tarifini çok kolay bir şekilde hazırlayıp zevkle yiyeceksiniz. İşte fırında soslu tavuk tarifinin detayları…

Giriş Tarihi: 20.08.2023 09:06 Güncelleme Tarihi: 20.08.2023 09:06
  • 2 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 60 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 200 kcal

MALZEMELER

1 kilogram tavuk baget

3 yemek kaşığı yoğurt

2 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım limon

Tuz

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz tavanın içerisine patates, havuç, soğan, kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

Tavuklarınızı temizce yıkayın.

Bir kaseye tavuğun sosu için; 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ ve göz kararı tuz ekleyin.

Kaseye eklediğiniz malzemeleri karıştırın.

Daha sonra oluşturmuş olduğunuz sosu, tavukların etrafına yayın.

Tavuklarınızı fırın tepsisine yerleştirin.

Bir adet yağlı kağıdın üstünü hafifçe ıslatın ve tepsinin üzerine kapatın.

Fırında 180 derece pişirin.

Tavuklar kızardıkları zaman fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA