Lahmacun tarifi: Bir daha dışarıda yemek istemeyeceksiniz...

En sevilen ana yemeklerden biri olan lahmacunu evinizin konforunda hazırlayabilir, eşsiz lezzetini ister tek başınıza isterseniz bir ana yemek menülerinde vazgeçilmezlerden birine dönüşüyor. İşte tam kıvamında lahmacun tarifi...

Giriş Tarihi: 25.10.2023 08:51 Güncelleme Tarihi: 25.10.2023 08:51
  • 10 Adet
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 10 dakika Hazırlama 45 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

Hamur:

  • 500 gram un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı:

  • 300 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Üzeri İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Domates ve yeşillikler (marul, maydanoz, vs.)

YAPILIŞI

  • İlk olarak hamuru hazırlamak için, unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın.
  • Yağı, yoğurdu, suyu, tuzu ve mayayı ekleyin. İyice yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru örtün ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Soğanları rendeleyin, sarımsakları ezin.
  • Kıyma, soğan, sarımsak, salçalar, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
  • Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her parçayı ince bir şekilde açın.
  • Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirin. Her bir lahmacunun üzerine iç harcı yayın.
  • 200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin, lahmacunlar altları kızardığında hazır olur.
  • Piştikten sonra sıcakken üzerlerine sıvı yağ sürün.
  • Lahmacunları domates ve yeşilliklerle servis yapın.
SON DAKİKA SON DAKİKA