Malzemeler:
Sosu için:
Köfteyi hazırlayın: Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, baharatlar, galeta unu ve suyu ekleyip iyice yoğurun. 10-15 dakika yoğurduktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Patlıcanları közleyin: Patlıcanları ocakta, fırında veya közmatik ile közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Köfteleri pişirin: Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler yapın. Tavada az yağ ile iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Sosu hazırlayın: Tereyağını bir tavada eritin, biber salçasını ekleyip kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri, tuzu, şekeri ve baharatları ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Servis: Közlenmiş patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin ve domates sosunu dökün. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun! 😋