Bursa'dan sevgiler: İnegöl köftesi tarifi

Türk mutfak tarihinin en köklü yemek türlerinden olan köfteler, bölgeler arasında çok farklı tatlarda ve şekillerde çıkar karşımıza. Bursa yöresine özel lezzetiyle İnegöl köfte tarifi, akşam yemeği için hem leziz hem de pratik bir seçim olacak... İşte İnegöl köftesi tarifi ve yapılışı.

Giriş Tarihi: 30.11.2021 15:04 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 15:05
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Yemek Daveti Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 30 dakika
  • : 250 kcal

MALZEMELER

  • 750 gram dana but (kol da olabilir)
  • 300 gram dana döş
  • 200 gram kuzu but (kol da olabilir)
  • Yarım ekmek içi, 2 adet soğan
  • 1'er tatlı kaşığı karbonat ve tuz

AŞÇININ NOTU

Köfte harcını hazırlarken ekmek içi yerine bir buçuk su bardağı galeta unu da sofra kullanabilirsiniz. Doğudan batıya.

YAPILIŞI

  • Eti karışık olarak orta kalınlıkta çekin.
  • Ufalanmış ekmek içi, karbonat ve tuzu iyice yoğurun.
  • Üzerini kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Kıymayı yeniden çekip, rendelenmiş soğan ilave edin ve bir kez daha iyice yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
  • Buzdolabında 3 saat dinlendirip, ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın.
SON DAKİKA SON DAKİKA