Yaz aylarında rahatlıkla içebileceğiniz bu çorbaya bayılacaksınız! Ayran aşı çorbası tarifi

Yaz aylarında sıcak çorba pek tercih edilmesede, soğuk bir çorbayı kim istemez? İçindeki enfes taneleri ve bakliyatlardan gücünü alıyor, bir kasesiyle sizi gün boyu tok tutuyor. Güzel bir akşam yemeği davetinde, sevdiklerinizle severek içeceğiniz bu çorbayı soflarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Hadi şimdi herkes mutfağa!

Giriş Tarihi: 07.07.2022 10:06 Güncelleme Tarihi: 07.07.2022 10:07
  • 5 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 50 dakika
  • Porsiyon : 172 kcal

MALZEMELER

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 250 gram yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dereotu

YAPILIŞI

  1. İlk olarak buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
  2. Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzün. Sonra büyük bir karıştırma kasesinin içine yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
  3. Sonra haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. Ardından tuz da ilave ederek karıştırın.
  4. Üzerine biraz su ilave ederek dereotunu ekliyoruz.
  5. Sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
  6. İşte çorbamız servise hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA