Tam bir antioksidan kaynağı! İşte nefis soğan çorbası tarifi

Kış aylarında en çok tüketilen yiyecek arasında yer alan çorbalar hastalıklara karşı daha dirençli olmamızda etkili olabiliyor. Soğan çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ve 25 farklı antioksidan türü içerir. Peki soğan çorbası nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte nefis soğan çorbası tarifi...

Giriş Tarihi: 19.01.2022 09:19 Güncelleme Tarihi: 19.01.2022 09:19
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 30 dakika

MALZEMELER

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağ

1,5 çorba kaşığı un

3-4 su bardağı tavuk suyu

1 but tavuk (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

AŞÇININ NOTU

Soğan, en az süt ve süt ürünleri kadar kemik sağlığına iyi gelebilir. Kemikleri güçlendirme özelliğinden dolayı, menopoz sonrası kemik erimesine (osteoporoz) karşı etkili olduğu araştırmalarla ispatlanmıştır.

YAPILIŞI

Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.

1 kaşık yağı eritin. Eridikten sonra soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.

Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin.

Sürekli karıştırarak beraber kavurmaya devam edin. Kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. Un ile beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurun.

Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Bir but kadar tavuk parçası eklenebilir. Lezzet vermesi ve besin zenginleştirme açısından önemlidir.

Kısık ateşte pişirmeye 5 dakika kadar devam edin. Ardından karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz. En üstüne peynir ve kızarmış ekmek ekleyebilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA