1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1,5 çorba kaşığı un
3-4 su bardağı tavuk suyu
1 but tavuk (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
1 kaşık yağı eritin. Eridikten sonra soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak beraber kavurmaya devam edin. Kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. Un ile beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurun.
Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Bir but kadar tavuk parçası eklenebilir. Lezzet vermesi ve besin zenginleştirme açısından önemlidir.
Kısık ateşte pişirmeye 5 dakika kadar devam edin. Ardından karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz. En üstüne peynir ve kızarmış ekmek ekleyebilirsiniz.