1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
İsterseniz kruton (kızarmış ekmek küpleri) ekleyerek servis edebilirsiniz.
Soğanı ortadan ikiye böldükten sonra yarım daire olacak şekilde doğrayın.
2 kaşık yağı tencereye alın ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Soğan hafif pembeleştiğinde unu ekleyin. 2 dakika kadar daha birlikte kavurun.
Daha sonra ısınmış olan tavuk suyunu ve suyu ekleyin.
Kısık ateşte 5 dakika kadar kadar kaynatın ve ardından istediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin.
Kaynamış çorbanın altını kapattıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirebilirsiniz...