Malzemeler:
İki su bardağı yoğurt
İki yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı tepeleme un
İki çay kaşığı tuz
İki yemek kaşığı limon suyu
Bir adet yumurta sarısı
Bir tatlı kaşığı pul biber
Altı su bardağı su
Bir çay bardağı pirinç
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
İlk olarak pişireceğiniz tencerenin içerisine iki su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Bir adet yumurtanın sarısını da karışımın içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin.
Altı su bardağı soğuk suyu da ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başladığında ise yıkayıp süzmüş olduğunuz bir çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın.
Çorba kaynarken ayrı bir tavada ikişer yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
Bir yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip ocaktan alın.
Tuzu da ekledikten sonra dilerseniz üzerine pul biber ekleyip servis edebilirsiniz.
Yayla çorbanız hazır!