Sucuk, et ürünlerinin baharat ile harmanlanması ile elde edilen bir besin kaynağıdır. Sucuğun içerisinde bulunan baharat türleri, sucuğun kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Aksi durumda kısa süre içinde sucuk bozulabilir. Sucuğun bozulduğu nasıl anlaşılır sorusu başta olmak üzere gerekli araştırma yapılmalıdır. Ayrıca bozuk sucuk görüntüsü, tadı ve kokusu nasıl olur sorusu da incelenmelidir.
Sucuk, ülkemizde ve tüm dünyada severek tüketilen bir et ürünüdür. Özellikle sabah kahvaltılarında sade ya da yumurtalı şekilde sucuk tüketilebilir. Sucuk, tamamen doğal ortamlarda, yani ev ortamında imal edilebileceği gibi fabrikasyon olarak da üretilebilir.
Sucuğun belli saklama koşullarında muhafaza edilmesi gerekir. Genel olarak bu saklama koşullarına riayet edilmediği durumlarda sucukta bozulmalar meydana gelebilir. Sucuğun bozulduğu her şeyden önce renginden anlaşılır. Sucuğun kiremit renkli bir görünümü vardır. Sucuğun üzerinde beyaz ya da yeşil renkli lekeler oluşmaya başladıysa sucukta bozulma emaresi var demektir.
Sucuğun bozulma emaresi öncelikle görüntüsünden anlaşılır. Sucuğun üzerinde lekeler ya da şişmeler varsa sucuk bozuluyor demektir. Ayrıca sucuğun kendine has bir kokusu vardır. Bu koku içeriğindeki baharatlardan kaynaklıdır. Sucukta olağan kokunun haricinde bir koku varsa sucuğun bozulmaya yüz tuttuğunu söyleyebiliriz. Aynı durum sucuğun tadı için de geçerlidir. Sucuğun tadında mide bulandırıcı bir durum hissediyorsanız ya da tadından tiksiniyorsanız sucuğun bozulduğundan şüphe edebilirsiniz.