Soda ve maden suyu şişelerinin neden yeşil renkte tasarlandığını merak ettiniz mi? Peki bu yeşil şişeler bir tesadüf mü yoksa bilinçli bir şekilde mi üretiliyor? Bu tasarımın arkasında birkaç farklı neden yatıyor...
UV KORUMASI
Yeşil cam, ultraviyole ışınlarına karşı harika bir bariyer oluşturur. UV ışınları, içeceklerin içeriğindeki bileşenlerin kimyasal yapısını değiştirebilir, bu da tat ve aroma kaybına neden olur. İşte katkı maddesi içermeyen doğal maden suları için bu koruma son derece mühimdir. Yeşil cam güneş ışınlarına karşı adeta koruma kalkanı oluşturur ve içeceğin tazeliğini ve kalitesini korumaya yardımcı olur.
GERİ DÖNÜŞÜM VE MALİYET
Yeşil cam, genellikle geri dönüştürülmüş camdan yapılır. Bu durum aynı zamanda maliyeti de düşürmektedir. Ayrıca, geri dönüştürülmüş cam kullanımı çevresel sürdürülebilirliği artırır ve doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur.
KÜLTÜREL NEDENLER
Eski zamanlardan bu yana cam yapımında kullanılan doğal malzemeler camın yeşil renkte olmasına neden olmuştur. Zamanla bu renk gelenekselleşip kültür haline dönüşmüştür. Günümüzde ise belirli içeceklerin standardını oluşturmuştur. Bu bilginin yanı sıra bazı bölgelerde yeşil camın şans ve sağlık getirdiğine inanılır.