Mango kesiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Olgunlaşmış olan mangonun sabit durması ve bu sayede elin kaymaması için önce alt kısmı keserek mangoyu sabit tutmak bunlardan sadece bir tanesidir. Mangonun kabuğunu soymak ve çekirdekten ayırmak için gereken bazı püf noktaları mango nasıl kesilir, soyulur ve doğranır sorularına yanıt verirken kolayca anlaşılabilecek şekilde aktardık.
Mango kesmek diğer meyvelere göre biraz daha dikkat ve özen gösteren bir eylemdir. Mango kesmek için çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmaz. Büyük bir bıçak, olgunlaşmış bir mango ve temiz bir kesme tahtası yeterli olacaktır. Aşağıdaki adımları takip ederek mango kesimi yapmak mümkündür.
Bu dört adımın sonunda artık mango afiyetle servis edilip yenmek için hazır durumda olacaktır.
Bir üst başlıkta da belirtildiği gibi, mangoyu soyup doğramak için bıçak, kesme tahtası ve olgun bir mango yeterli olacaktır.
Mangoyu dilimlerken izlenecek olan adımlara bazı püf noktalar eklenebilir. Mango keserken ilk önce mangonun olgun seçilmiş olmasına dikkat etmek gerekir çünkü olgun mangolar daha yumuşak bir yapıdadır ve daha kolay soyulabilirler.
Mangoyu keserken işleri kolaylaştırmak için alt kısmı düz bir yüzey elde edecek şekilde kesmek gerekir. Bu işlem mangonun kesilirken kaymamasını sağlayacaktır.
Mangonun etini çekirdekten ayırmak için de yatay kesimler yapmayı denemek faydalı olacaktır. İlk önce mangonun çekirdekten üst kısmını kesip eti etrafında döndürerek kesmek fazla etin çekirdek etrafında kalmasını önler ve daha çok miktarda mango elde edilmesini sağlar.
Mango keserken isteğe bağlı olarak piyasada hazır satılan mango soyucu ürünler de kullanılabilir.