Kurban eti nasıl saklanır sorusunu araştırırken uzman görüşlerinden istifade etmeniz gerekir. Kurban etleri nasıl muhafaza edilir sorusu sağlık açısından da çok önemlidir. Etin bozulmadan muhafaza edilmesi çok önemlidir. Et nerede saklanır gibi soruların cevapları bilinerek konunun ayrıntıları ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Kurban eti dondurucuda ne kadar saklanır sorusunun cevabı yazımızın devamında.
Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte Müslümanlarda kurban kesme telaşı başlar. Kurban etinin nasıl ve ne şekilde muhafaza edileceği de bu kapsamda merak edilen soruların başında gelir. Et, dışarıda bırakıldığında çabuk bozulabilecek bir yiyecektir. Bu nedenle etin muhafazası için mutlaka dolapta muhafaza yöntemi tercih edilmelidir.
Buzdolabında muhafaza edilen etin aynı gün içinde tüketilmesi hedeflenmelidir. Etin uzun süre muhafaza edilmesi için mutlaka derin dondurucuda saklanması gerekir. Eti derin dondurucuya koyduğunuzda 6 ay bozunda bozulmadan muhafaza edildiğini göreceksiniz.
Kurban etinin saklama koşulları ve saklama şekli, etin uzun süre bozulmadan kalması için önem arz eden bir husustur. Kurban eti, mutlaka buzdolabı poşetlerine konularak derin dondurucuya atılmalıdır. Bunun için de etin büyük parçalar şeklinde değil, doğranarak dondurucuya konulması esastır. Örneğin yarım kiloluk parçaları doğrayarak dondurucuya attığınızda ihtiyaç duyduğunuzda derhal eti dolaptan çıkarabilirsiniz.
Etin muhafaza edilmesi kadar donu çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması da çok önemlidir. Etin donu çözüldükten sonra tekrar dondurulması sağlık açısından da uygun değildir.