Klozet kapağını kaldırdığınızda ilerleyen dönemlerde siyah küf, renk bozulması ve bakteri oluşumu fark edebilirsiniz. Tüm bu sorunlarla karşı koruma sağlamak için doğru bir temizlik işlemi, büyük önem taşıyor. Bunun için kullandığınız malzemeler kadar, nasıl kullandığınız da büyük önem taşıyor. Etkili ve kolay bir yöntem denemek için ise birkaç püf noktası işinize yarayacaktır.
KOLAY, VERİMLİ VE ETKİLİ
Görünür bir şekilde siyah bir halka fark ederseniz, tuvalet kenarlarının iç kısmını hemen en kısa sürede temizlemeniz gerekiyor. Bunun için çamaşır suyu veya sirke kullanabilir, mikropları temizlemek için ise diş fırçası veya temizleme fırçası kullanabilirsiniz. Ancak bu ovma işlemini gerçekleştirmeden önce kullandığınız temizlik malzemesinin 15 ila 45 dakika arasında beklemesi gerekiyor.
Çıkarılması zor olan lekelerde ise sirke ve kabartma tozunun bir arada bulunduğu bir macun hazırlayarak bu alanlara uygulayabilirsiniz. Sert bir fırça kullanmak, bu lekeler üzerinde daha etkili olacaktır. Bakteri birikimlerinin klozetinin iç kısmında ne kadar uzun süre kalmasına izin verirseniz, tuvaletiniz o kadar tehlikeli hale gelecektir. Zamanla, bu mikroplar, iç mekan havanıza sızabilir ve onları solumak, kaçınabileceğiniz bir sağlık tehlikesi yaratabilir.
BAKIMDAKİ KİLİT NOKTA
Banyo, bakım rutininde ayak uydurmak uzun vadede daha büyük fayda sağlar. Örneğin; tuvaleti düzenli olarak temizlemek, bakteriler hakkında daha fazla endişelenmenize gerek kalmaz. Lekelerin yoğunluğuna bağlı olarak, hafif temizlik için bir diş fırçasına mı yoksa daha sert birikintiler için bir ovma ürününe mi ihtiyacınız olacağını bilebilirsiniz. Klozetin, kenarına bakmayı ne kadar öncelikli olursa o kadar temiz olur.
Lekeleri fark ettiğiniz anda temizleme işlemine girdiğinizde, tuvaletin kirlenmesini beklemenize gerek kalmaz. Banyonuzu temizlemek böylece can sıkıcı bir iş olmaktan çıkar.