Kırmızı kapya biber yemeklere lezzet kattığı gibi, aynı zamanda yemekleri renklendiriyor. Salçadan sosa birçok yemekte kullanılan kapya biber, haşlanarak veya közlenerek de tercih ediliyor. Kırmızı kapya biberin kabuğu ise, kimileri tarafından tercih edilmiyor. Konu bağlamında kırmızı kapya biber kabuğu nasıl soyulur sorusu sıkça gündeme geliyor. Haşlanmış ve közlenmiş kapya biberin kabuğu en kolay nasıl soyulur bilmiyorsanız, püf noktaları öğrenerek kolayca kabukları soyabilirsiniz.
Kırmızı kapya biberin kabuğunu soymak için çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan bazıları kırmızı kapya biberi haşlamak veya közlemektir. Özellikle közleme yöntemi, kabuklardan kurtulmanın en kolay yollarından biridir.
Kırmızı kapya biberin kabuğunu soymanın en kolay yolu, biberi közlemek ve sonra kabuğunu soyarak iç kısmını kullanmaktır. Kapya biberi ızgarada veya direkt ocak üstünde közlemeyi tercih edebilirsiniz. Biberin tamamı kararana kadar yaklaşık olarak her iki tarafını da közleyin. Kabuk siyahlaştıkça ve kabarıp kabardıkça, biberin içi pişecektir. Közleme işlemi bittiğinde bir poşet veya kabın içinde bekletmek, kabukların daha kolay soyulmasını sağlayacaktır. Kabın içinde oluşan buhar, biberin kabuğunun soyulmasını yardım eder.
Kırmızı kapya biberi, 10-15 dakika boyunca haşlayarak da kabukların kolay soyulmasını sağlayabilirsiniz. 10-15 dakika boyunca haşlanan kapya biber, soğuk su altına tutulur. Bu, kabuğunun soyulmasını kolaylaştıracaktır.