Kereviz sonbahar ve ilkbahar sebzesidir. İki mevsimin tüm aylarında da tüketilen bir besindir. Kereviz yemeyi tercih edenler daha çok sağlıklı beslenmek isteyenlerdir. Çünkü bu besinin yarısından fazlası sudur. Yaklaşık bir rakam söylemek gerekirse kerevizin %95'i sudur denilebilir. Bu özelliği sayesinde sağlıklı şekilde kilo verdirmektedir. Ek olarak sağlıklı kilo vermek için tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Kereviz nasıl soyulur, kerevizin kabuğu nasıl temizlenir sorularına tüketmeden önce mutlaka bakılmalıdır.
Kerevizi soyma işlemi çok kolaydır. Kerevizin turpa benzeyen bir yapısı vardır. Nasıl ki turp soyulurken ilk önce dallarından ayrılır kereviz için de böyle olmalıdır. Kereviz ilk önce büyük, yeşil dallarından ayrılmalıdır. Daha sonra kerevizin dışına dokunduğunuzda elinize sert gelen, açık kahve renkli kabuğunu soymanız gerekir.
Kerevizin kabuğu soyulduktan sonra suda bekletilmelidir. Kerevizin bekletildiği su limonlu sudur. Limonlu su sayesinde kerevizde kararma olmayacaktır. Aynı şekilde kereviz limonlu suda bekletildiği için yapısında bozulmada olmayacaktır.
Kerevizin turpa benzeyen bir dış görünüşü vardır. Büyük yeşil dalları vardır. Kendisinin kabuğu açık kahverengi, içi ise beyaz renklidir. Kesilme şekline göre enginarı anımsatan tarzı da vardır. Kereviz insan sağlığı açısından çok önemli bir sebzedir. Yaklaşık %95'i sudur ve bu sayede kolay ve sağlıklı kilo verimini sağlamaktadır.
Kerevizi tüketmek için sonbahar ve ilkbahar mevsimlerini tercih etmek gerekir. Çünkü eylül ve nisan ayları arasında hasadı gerçekleşmektedir. Bu sayede kerevizin tüm vitaminleri ve besin değerli tam olacaktır. Kereviz sağlıklı beslenmede tercih edilen sebzelerden biridir. Çünkü kalorisi çok düşük bir sebzedir.
Kalorisi düşük olmasına ek olarak tok tutma ve ödem atma özelliği de vardır. Sindirimi kolaylaştırdığı için çokça tercih edilen besindir. Sindirimi kolaylaştırdığı gibi hazmı da kolaylaştırır. Kereviz bağışıklık sistemini güçlendiren bir sebzedir. Böylece antioksidan olduğu söylenebilir.
Kereviz sağlık açısından çok faydalıdır. Sindirim sistemini zorlamayan bir besindir. Kereviz tüketildiği takdirde hazımsızlık sorunu yaşanmayacaktır. Bu gibi nitelikler kerevizi özellikle sağlıklı beslenme sürecinde tüketilmesi gereken bir sebze olarak karşımıza çıkartmaktadır. Kerevizi tüketmeden önce soymak gerekir.
Kerevizi soymak çok kolaydır. İlk olarak tepe kısmında yer alan dallarını kesmek gerekir. Daha sonra kerevizin dış kısmında yer alan açık kahverengi kabuğu soyulmalıdır. Bu kabuk soyulduğunda kereviz limonlu bir suda bekletilmelidir. Eğer kereviz limonlu suda bekletilmez ise kararabilir ve yapısı bozulabilir.