Karpuz aldıktan sonra karpuzun boyutu nedeniyle kesim işlemi biraz karmaşık gibi görülebilir fakat karpuz en kolay kesilip servis edilebilen meyvelerden bir tanesidir. Bir kesme tahtası ve bıçak olduktan sonra karpuz istenilen kalınlıkta ve istenilen görsellikte kesilebilmektedir. Yemek için karpuz alan birinin karpuz nasıl kesilir ve dilimlenir, çekirdeksiz üçgen karpuz dilimi nasıl kesilir? Sorularının cevabını biliyor olması gerekir.
Karpuz kesmek ve dilimlemek karmaşık bir işlem değildir. Hızlı ve pratik şekilde karpuz kesilebilir ve dilimlenebilir. Bunun için ihtiyaç olan malzemeler büyük bir bıçak ve temiz bir kesme tahtasıdır.
Öncelikle yıkanan bir karpuzun üstündeki kirler ve lekeler temizlenmelidir. Ardından temiz kesme tahtasının üzerinde karpuz bıçak kullanarak tam ortasından uzunlamasına ikiye bölünmelidir. Karpuzun her iki yanını da dağılmaması için önlem olarak elde tutmak gerekir.
İsteğe bağlı olarak bir kaşık ya da meyve oyma aletiyle karpuzun içi boşaltılabilir. Bu sayede karpuz daha kolay taşınabilir ve tabakalara ayrılabilir.
Karpuzun bir yarısını kesme tahtasına yerleştirip karpuzu dilimlere ayırdıktan sonra büyük bir bıçakla karpuz küçük dilimlere ayrılır. Dilimlerin kalınlık ve boyutu herkesin kendi isteğine kalan bir orandır. Dilimlere ayrılan karpuz yine isteğe bağlı olarak büyük bir bıçakla düzenli ve eşit hale getirilebilir.
Bu işlemlerin ardından artık taze ve lezzetli karpuz dilimleri servis edilebilir.
Karpuzu ikiye ayırıp dilimlere ayırdıktan sonra her yarıyı yatay olarak tekrar ikiye bölüp karpuzu küçük parçalara ayırmak ve ardından üçgen biçiminde kesimi yapmak gerekir.
Daha sonra karpuzlar kesme tahtasına konarak üçgenlere şekil verilebilir ve diğer yarı da üçgen olacak şekilde kesilir.
Artık üçgen şekilde kesilmiş karpuz dilimleri servis edilebilir. Bu işlemlerin sonucunda karpuz dilimleri hem görsellik olarak çekici bir hale gelecek hem de kolayca yenecek pratikliğe kavuşmuş olacaktır.