Hem gülümsemeniz hem de sağlıklı bir ağız için diş sağlığında doğru adımları atmak oldukça önemli. Sağlıklı dişlerle her daim kendine güvenen bir gülüşe sahip olmak için ise aslında basit birkaç ipucunu izleyebilirsiniz. İşte oldukça kolay olan detaylar…
KAHVE VE ÇAYI SÜTLÜ İÇİN
Kahve, özellikle sade tüketildiğinde çok asidik bir yapıya sahiptir. Her gün içilmesi ise diş yapısında incelmelere neden olabilir. Ayrıca bu durum siyah çay için de geçerlidir. Aynı zamanda bu iki içeceğin de içerisinde tanen olması, dişlerde lekelenmelere neden olur. Bunun çözümü ise bu içecekleri sade içmek yerine sütlü olarak denemektir.
ÇAY VE KAHVE İÇTİKTEN HEMEN SONRA DİŞLERİNİZİ FIRÇALAMAYIN
Uzmanlar, diş macunu ve kahvenin karıştırılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. İçmeden 30 dakika önce dişlerinizi fırçalamak veya içtikten en az 1 saat önce fırçalamak, en doğru seçeneklerdir. Kahve ve çay, asidik bileşenleri nedeniyle diş minesinde hasar bırakabilir. Bu kuralı uygulamayı sadece bu içeceklerde değil yemek konusunda da uygulamak daha önemlidir.
YEMEKTEN SONRA FLORÜRLÜ SU İÇİN
Tükürüğün ağız içinde oldukça önemi bir rolu bulunur. Dişleri güvende tutarken aynı zamanda ağız içi sağlığının da devamını sağlar. Kahve ve yiyecekler, tükürük üretimini azaltabilir. Yemekten sonra daha fazla su içmek ise bunu engeller. Florürlü su, diş çürüklerinin oluşmasını engeller ve dişleri güçlendirir.
HER GÜN DİŞ İPİ KULLANIN
Düzenli diş ipi kullanımı, plakları ortadan kaldırmasının yanı sıra ağız kokusunu ve bazı hastalıkları da azaltabilir. Uzmanlar, diş ipini diş fırçalamadan önce kullanılması gerektiğini belirtiyor. Bu sayede fırçanızın ulaşamadığı tıkalı bölgelere ulaşarak tam bir temizlik sağlayabilirsiniz.
DİŞ İPİNİ HER GÜN AYNI ŞEKİLDE KULLANIN
Diş ipi kullanımı sırasında düzenli bir desene uymak önemlidir. Üst dişlerinizle başlayın ve soldan sağa doğru devam edin. Üst dişlerdeki bu işlemi tamamladıktan sonra aynı şekilde alt dişlerde de aynı metodu uygulayın.
HER GÜN 20 DAKİKA KADAR SAKIZ ÇİĞNEYİN
Yemekten hemen sonra bir parça sakız çiğnemek, hiç beklemediğiniz birçok fayda sağlar. Yemekten sonra çiğnenen sakız, tükürük akışını artırmasının yanı sıra zararlı asit oranını yok eder. 20 dakika çiğnemek ise yeterli olacaktır. Ayrıca seçtiğinizin sakızın şekersiz olması da önemlidir.