Nefes kokusu, her an nasıl koktuğuna dair endişeye sürüklese de ufak yöntemler sayesinde hemen bunu tespit edebilirsiniz. Kendinizi rahat hissetmenin en kolay yolunu sizlere sunuyoruz, buyursunlar.
BİLEK İÇİ YALAMA
Bileğinizin iç kısmını yaladıktan sonra 5 veya 10 saniye bekleyin, ardından yaladığınız bölgeyi koklayın. Bu size nefesinizin nasıl koktuğuna dair doğru bir fikir verecektir. Kötü bir koku hissederseniz, bunun nedeni dilinizin kükürt tabakası olabilir.
DİLİNİZİN TABANINA YAKIN BİR YERE PARMAĞINIZI YERLEŞTİRİN
Parmağınızı ağzınızın arkasına dokunacak şekilde yerleştirin. Bazen boğazınızın arkasındaki bademciklerde bakteri kaplı taşlar görünebilir ve kötü kokunun sorumlusu onlar olabilir. Tükürük kuruduktan sonra parmağınızı koklayın.
TEMİZ BARDAĞA NEFES VERİN
Temiz bir bardak alın ve içine nefes verin. Daha sonra aynı bardağı burnunuzun etrafına koyun ve sert bir şekilde nefes alın. Hissettiğiniz koku, nefesini değerlendirmenize yardımcı olabilir. Kokusuz bir plastik torba da kullanabilirsiniz. Mutfağınızda bir tane bulmaya çalışın. Derin bir nefes verin ve ardından derin bir nefes alın.
DİLİNİZİN YÜZEYİNİ BİR PARÇA GAZLI BEZLE SİLİN
Sonra sargı bezine bakın. Sarımsı bir kaplaması var mı? Bu, aynı zamanda bir koku olduğu anlamına gelir ve yüksek düzeyde sülfit üretiminden kaynaklanır. Bu testi bir mendille de deneyebilirsiniz.
KAŞIK KULLANIN
Bir kaşık alın ve dilinizin arkasını bununla kazıyın. Bir süre kurumaya bırakın ve sonra koklayın. Dilinizin yüzeyinden çıkardığınız kaplamayı da kontrol etmelisiniz.
DİL KAZIYICISI
Dilinizin arkasını kazıyın. Ardından dilinizdeki kaplamanın beyazımsı olduğunu fark ederseniz, bu, yiyeceklerden, bakterilerden veya ölü hücrelerden çok sayıda döküntü biriktiği anlamına gelir. Dilinizi düzenli olarak temizlemelisiniz. Birkaç hafta içinde geçmezse, doktorunuza danışmalısınız. Pembe, berrak bir dil, iyi bir ağız sağlığının göstergesidir.
DİŞ İPİ KULLANIN
Sonucu etkilememesi için bu test için kokusuz diş ipi seçin. Günlük rutininizde yaptığınız gibi, dişlerinizin arasına diş ipi koyun ve daha sonra koklayın. Bu, kendi ağız kokunuzu ortaya çıkarabilir. Ağız kokusu, dişlerinizin arasına sıkışmış yiyeceklerden de kaynaklanabilir.