İşten yorgun geldiğinizde çoğunlukla, mutfağa zaman harcamaya gücünüz olmuyor. Özellikle geç geliyorsanız ve iftara misafiriniz gelecekse, bir panik halinde mutfağa koşuyorsunuz. Bu durum sizi; çok strese sokabilir. Peki bu kadar kısıtlı süre de nasıl yemekler yapabilirsiniz? Sizin için 15 dakikada harikalar yaratabileceğiniz yemekleri listeledik...
YOĞURT SOSLU KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI;
- Kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, güzelce ayırın.
- Unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir servis tabağına alın.
- Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda kızartın.
- Sonra kızarttığımız karnabaharları servis için tabağa alalım. Üzerine yoğurt ve pul biber ekleyerek servis edelim.