Beslenmesine dikkat edenler için bıldırcın yumurtası protein ve besin değeri ile ilgili veriler merak uyandırıcı olabilir. Soğuk algınlığına, astıma ve bronşite karşı etkili bir gıda olan bıldırcın yumurtası, hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilir. Doğal bir antioksidan olması nedeniyle toksinleri atmaya destek olur. Besin değerlerini öğrenmek isteyenler, bıldırcın yumurtasında ne kadar protein var ve karbonhidrat var mı araştırmalıdır.
Küçük boyutlu ve lekeli olması ile bilinen bıldırcın yumurtası, çiğ ve pişmiş olarak tüketilebilen bir besindir. Yüksek oranda protein ve yağ içerdiğinden dolayı özellikle sporcular tarafından tüketilmesi faydalıdır. Kandaki kötü kolesterolü dengelediğinden dolayı yüksek kolesterolü olanlar için yararlıdır. Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır ve hormonları dengeler. İçindeki demir ve B12 vitamini nedeniyle kansızlığı olanların beslenme düzenine eklemesi tavsiye edilir. Bıldırcın yumurtası, öksürük, nefes darlığı, grip, bronşit, astım gibi üst solunum yolu hastalıkları ile savaşmaya destek olur. İlaç tedavisine ek olarak alternatif çözümler arayanlar, bu yumurtanın sağladığı faydalardan yararlanabilir. Ek olarak, karaciğer, mide ve göğüs hastalıklarının tedavisinde etkilidir. 100 gr ve 1 adet bıldırcın yumurtasının sahip olduğu besin değerleri ise şu şekildedir:
Karbonhidrat (g) 0.41 0.06
Protein (g) 13.05 1.83
Yağ (g) 11.09 1.55
Lif (g) 0 0
Kolesterol (mg) 844 118.16
Sodyum (mg) 141 19.74
Potasyum (mg) 132 18.48
Kalsiyum (mg) 64 8.96
Vitamin A (iu) 156 21.84
Vitamin C (mg) 0 0
Demir 3.65 0.51
Tavuk yumurtası ile bıldırcın yumurtası farklı besin değerlerine sahiptir. Bunun nedenleri ise yapıları ve boyutlarıdır. Bıldırcın yumurtası küçük olduğundan dolayı tavuk yumurtasına göre protein ve yağ oranı çok daha düşüktür. Ortalama bir bıldırcın yumurtası 14 gramdır ve 1.8 oranında protein içerir. Tavuk yumurtası ise 60 gramdır ve 6.0-7.0 kadar proteine sahiptir. Buradan yola çıkarak bir bıldırcın yumurtasının yaklaşık 4-5 adet tavuk yumurtasına denk geldiği söylenebilir.