Pastacılık alanına özgü tariflerin yapımında sıklıkla kullanılan benmari usulü çikolatanın nasıl ve hangi malzemelerle hazırlandığı merak edilir. Bu çikolata eritme tekniğinin uygulama adımları sıralandığı takdirde hangi malzemelerle yapılması gerektiği de anlaşılır kılınabilir. Dolayısıyla pek çok kişinin kafasını karıştıran benmari usulü çikolataya süt konur mu sorusuna yanıt verilirken bu tekniğin detaylarına değinilmesinde fayda vardır.
Benmari usulü çikolata eritme tekniği pastacılık alanında önemli bir yere sahiptir. Çünkü bu teknikle kuvertür, damla veya tablet formundaki farklı çikolata çeşitleri sıvı hale getirilebilir. Benmari usulü çikolata eritme tekniğinin tam olarak kavranabilmesi için ise uygulama adımları ile kullanılan temel malzemelerin öğrenilmesi gerekir. Dolayısıyla "Benmari usulü çikolata eritirken süt koyulur mu?" gibi bir sorunun doğru yanıtına ulaşmak isteyenlere bu tekniğin nasıl uygulanması gerektiği açıklanmalıdır. Aşağıda sıralanan adımlar takip edildiği takdirde benmari usulü çikolata eritme tekniğinde süt kullanımına başvurulup başvurulmadığı anlaşılacaktır:
Benmari usulü çikolata eritme tekniğinin orijinal uygulama adımları incelendiği takdirde bu yöntemin süt gibi malzemelerle tamamlanmadığı görülür. Ancak eritilen çikolataya tereyağı veya süt eklendiği takdirde özellikle bitter çikolata gibi gıdaların daha hafif bir lezzete sahip olması sağlanabilir. Dolayısıyla benmari usulü eritilen çikolatayı özellikle çeşitli pastacılık ürünlerinde kullanacak olan kişilerin bu yöntemi uygularken süt kullanımına başvurduğu söylenebilir. Bu uygulamaya bağlı olarak benmari usulü eritilen çikolatanın kıvamı daha sıvı bir hal alırken lezzeti de daha hafif olur. Yani bu teknikle çikolata eritilirken cam kaba aşırı miktarda süt eklenmediği sürece herhangi bir sorun ortaya çıkmaz.