Sezaryen doğum, bebeğin cerrahi müdahale ile anne karnından alınması işlemidir. Yapılan operasyonun süresi, bebeğin anne karnındaki pozisyonuna ve anne adayının bünyesine göre değişir. Ayrıca söz konusu cerrahi operasyonla bebek çok daha kısa sürede dünyaya gelir. Normal doğumda izlenen süreç daha farklıdır. Sezaryen doğum ne kadar sürer, en fazla kaç saat sürer gibi soruların cevapları bu anlamda bilgilenmenizi sağlayacaktır.
Sezaryen doğum, anne adayının alt karın bölgesi kesilerek bebeğin çıkarılması işlemidir. Normal doğumda bebek rahim ağzından alınırken sezaryen doğumda bu yöntem uygulanmaz. Normal doğum bir süreçtir ve doğum uzun bir sürede gerçekleşir. Fakat sezaryen doğumda annenin suyu geldikten sonra doğum süreci başlar. Bunun yanında uzman doktorun uygun gördüğü zamanda hamilelik sonlandırılabilir.
Normal doğum ile sezaryen doğumun süreleri birbirinden farklıdır. Normal doğum, saatler sürebilirken sezaryen doğum 30 dakika ile 60 dakika arasında sürer. Uygulanan epidural yöntem ile anne adayının doğum esnasında acı hissetmesinin önüne geçilir.
Sezaryen doğumda spidural yöntem uygulanacaksa anne adayının karın bölgesine lokal anestezi uygulanır. Bu yöntem uygulanmayacaksa genel anestezi ile bebek anne karnından alınabilir. Genel anestezi ile yapılan sezaryen doğumun süresi en fazla 1 saat sürer. Ameliyat esnasında sıra dışı bir komplikasyon olması halinde operasyon süresi uzayabilir.