Vücudun en büyük ihtiyacı olan suyun fazla tüketilmesi sonucunda oluşacak hasarlar oldukça ilginç. İşte etkilerine inanamayacağınız o liste.
KARIN ŞİŞKİNLİĞİ
İnsanların, özellikle de kadınların yaşadığı en yaygın mide sorunlarından biri şişkinliktir. Çok fazla su içmek, bütün bir öğün yemiş gibi hissetmenize ve şişkin hissetmenize neden olabilir. Üstelik suyu hızlı bir şekilde içerseniz, büyük olasılıkla hava da yutkunursunuz ve bu size tokluk hissi verebilir. Neyse ki bu sadece geçici bir konudur.
EL VE AYAK ŞİŞLİĞİ
Çok tuzlu yiyecekler yemekle birlikte çok miktarda su içmek, ödem olarak da bilinen su tutulmasına neden olabilir. Ayrıca vücudumuzdaki sodyum seviyelerinin çok yüksek olduğu içme suyunun özellikle ayaklarda ve ellerde şişmeye neden olabileceği biliniyor. Üstelik ileri aşamalarda ödem, beynin beyin sapını etkileyen bir durumu olduğu için, merkezi sinir sisteminde de bir fonksiyon bozukluğuna neden olabilir.
MİDE BULANTISI
Çok fazla su tükettiğimizde beynimizdeki hücreler şişmeye başlayabilir. Bu, kafatasındaki baskıyı artırır. Çok fazla su içtiğimizin bir işareti olarak ortaya çıkabilecek semptomlardan 2'si mide bulantısı ve kusmadır.
AŞIRI HİDRASYON BELİRTİLERİ
Özellikle erken dönemlerde, çok fazla su içmenin semptomlarını çoğu zaman kolayca fark edemiyoruz. Yaşayabileceğiniz en yaygın belirtilerden biri baş ağrısı. Ayrıca mide bulantısı, kafanız karışıklığı ve yönünüzü şaşırma gibi etkiler ortaya çıkabilir. Su zehirlenmesinin bazı daha ciddi belirtileri çift görme, nefes almada güçlük, yüksek kan basıncı ve uyuşukluk olabilir.
KASLARDA KRAMP
Sağlıklı kan, kas işlevi ve kalp atış hızını korumak için elektrolitlere ihtiyacımız var. Ancak çok su içmek vücudumuzdaki elektrolit sayısını düşürür. Bu seviyeler düşük olduğunda, kas spazmları ve krampları yaşayabiliriz.