Ne yediğiniz konusunda bilinçli seçimler yapmak, kalp rahatsızlıklarının önüne geçer. Özellikle acai üzümü tüketmek, yaban mersininin iki kat daha fazla antioksidan içeriğine sahip bir gıda olarak kabul ediliyor.
ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİN
Antioksidan bakımından zengin besinler, kan damarlarını hasardan korudukları için kalp sağlığınız ve dolaşımınız için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kanınızdaki kolesterolün oksidasyonunu da önlerler. Yalnızca kolesterol oksitlendiğinde yapışkan hale gelir, atardamarlarınızda birikerek zararlı plaklar oluşturur.
Uzmanlar, kalp hastalığı riskinizi artırabilecek yiyecekler konusunda tavsiyelerde bulundu.
KALP HASTALIĞINI GÜÇLENDİRİYOR
Zararlı yağlar bakımından kırmızı et, beyaz et, peynir ve tereyağı gibi süt ürünlerinden artan kalp hastalığı riski ile güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Özellikle doymuş yağların çoğu, yağlı et, sosis, tam yağlı süt ve tam yağlı süt ürünleri, hindistancevizi yağı, hurma yağı, hamur işleri, kekler, bisküviler ve çikolatadan gelir. Bu ürünleri fazlasıyla tüketmek, kalp hastalıklarına yol açıyor.
Aynı zamanda kilolu ve obez olmaya neden oluyor. Özellikle beslenme uzmanları, avokado, fındık, tohum, bitki bazlı yağlar ve ezmeler gibi doymamış yağ içeren gıdaları daha fazla yemeyi öneriyor. Meyve, kuru meyve, küçük avuç fındık ve bitter çikolata gibi daha sağlıklı atıştırmalıklara geçmenizde fayda var.
Koroner kalp hastalığının başlıca belirtileri şunlardır: