Kuyruk yağı, hayvanların kuyruk ve et aralarında bulunan, insan vücudu için yararlı olan enzimleri barındıran bir yağ türü. Yapılan birçok araştırma, hayvansal yağlar arasında en sağlıklılarından biri olduğu belirlenen bu besin, yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demiri yoğun şekilde içerir. Bu yağı farklı şekillerde kullanmak ise birçok ağrıya çare olabilir. Fakat kuyruk yağını tüketmeden veya farklı tariflerle uygulamadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.
KUYRUK YAĞINI DİZE SARMAK NE İŞE YARAR?
İbn-i Sina'nın sıklıkla uyguladığı bir yöntem olarak bilinen bu işlem, oldukça etkili olarak tanımlanıyor. Kuyruk yağı, ağrıyan dize sürüldükten sonra bandaj ile sarılıp bir süre bekletilmesi öneriliyor. Bu sayede kas ağrılarını ve spazmların hafifletebileceği belirtiliyor.
Kuyruk yağının tüketimi ise kas ve kemik gelişimine katkı sağlayan önemli desteklerden biri. Yiyecek olarak tüketmenin yanı sıra, kuyruk yağının dıştan kullanılması, çok fazla spor yapıldığında ya da dizlere uzun süre baskı uygulandığında ortaya çıkan diz ağrılarının hafifletilmesinde önemli bir etki sunuyor.
KUYRUK YAĞI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
KUYRUK YAĞININ OLASI ZARARLARI NELERDİR?
Tüm besinler gibi kuyruk yağı da fazla tüketimde vücutta istenmeyen etkiler oluşturabilir. Özellikle hayvansal bir yağ olması nedeniyle kolesterol yükselmesine neden olarak kalp ve damar hastalıkları riskini artırabilir.
İlerleyen yaşlarda sindirmesi daha zor olduğu için sindirim problemlerine yol açabilir. Özellikle 40 yaş üzeri kişilerdeki yavaşlayan metabolizma sebebiyle tüketiminin daha az olması gerektiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.