Yemeklerde, salatalarda ve tek başına olarak çok severek tükettiğimiz narın faydaları saymakla bitmiyor. Nar, sağlık için çok yararlı bir meyvedir ve yüksek derecede C vitamini içerir. C vitaminin yanı sıra A, B, E, K vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve demir bulundurur. Yüksek derecede antioksidan özelliği vardır. Barındırdığı yüksek derecede A, C, E vitaminleri sayesinde antitümör ve antiviral özellikleri vardır.
DAMARLARI KORUR
Nar; kan damarlarını korumayı sağlar, kan dolaşımını iyileştirir ve kalp ile damar sağlığını korur.
Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Bu özelliği sayesinde kalp hastalığını önlemeye yardımcı olur, kalp krizini ve felç riskini azaltabilir.
Soğuk havalarda grip ve nezle gibi hastalıkların hızlı bir şekilde geçmesini sağlar.
Kronik hastalıkları ve enfeksiyonları engeller.
Nar, diş etlerindeki enfeksiyonlara karşı da oldukça etkili bir meyvedir.
KANSERE KARŞI
Vücuttaki hasarı azaltan "polifenol" isimli bileşikleri içerir. Bu polifenoller sayesinde antioksidan özelliği vardır. Böylece akciğer, kolon, prostat, mide ve meme kanserini önlemeye yardımcı olur.
Nar, fitokimyasal adında bileşenleri yoğun miktarda barındırır. Bu fitokimyasallar sayesinde de kansere karşı koruma sağlar.
Sadece bir adet narın suyu, günlük C vitamini ihtiyacının %40'tan daha fazlasını karşılar.
C vitamini sayesinde vücuttaki enfeksiyonları engeller ve bütün kanser türlerine karşı korur.
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Beslenme alışkanlıklarından kaynaklı gelişen, unutkanlık ve dikkat dağınıklığını önler.
Odaklanmayı artırır, bilişsel fonksiyonları ve hafızayı güçlendirir.
Nar tüketmek, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların erken evrelerinde hastalığın ilerleyişini yavaşlatır.
BAĞIRSAKLARI DÜZGÜN ÇALIŞTIRIR
Antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar.
Düzenli olarak nar tüketmek, şişkinlik ve kabızlık gibi problemlerin önlenmesini sağlar.
Yüksek oranda posa içeriğine sahip olduğu için tokluk hissini uzatır ve zayıflamaya yardımcı olur.
UYARI
Şeker hastalarının kontrollü bir şekilde tüketmeleri gerekir. Hamilelerde kasılmalara neden olabileceği için tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışılması gerekir.
NAR NASIL TÜKETİLİR?
Genellikle taze bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilir. Aynı zamanda pekmez, sirke ve sos yapımında kullanılmaktadır. Olgunlaşmış taze nar hem sağlıklıdır hem de yemesi daha kolaydır. Olgun nar çok daha kolay bir şekilde ayıklanır. Ayıkladıktan sonra derin dondurucuda saklayıp 12 ay boyunca tükebilirsiniz.