Saç dökülmesi ile kopan saçlar genellikle birbirine karıştırılabilir. Saç teli genellikle, kimyasal uygulamalar, ısı uygulamaları, lastik bant kullanımı, kuruluk ve kırık uçlar nedeniyle kopabilir. Fakat saç dökülmesi, saçın kökten dökülmesi ile meydana gelir.
Normal süreçte günde 50 ila 100 saç teli dökülmesi olağandır. Ancak daha fazla olması durumunda saç dökülmesi ile ilgili başka işlemler yapılması gerektiği açıktır. Dökülme aynı hızda devam etmesi halinde saç seyrelmesi sorunu ortaya çıkabilir.
Saç dökülmesiyle karşı karşıya iseniz, öncelikle bu nedenle hangisinin sizin için geçerli olabileceğini bulabilmesidir. Uzmanlar bunun için birkaç öneride bulunuyor.
- Saçlarınızı hem saç tipinize hem de bulunduğunuz mevsime göre yıkayın. Sıcak ve nemli havalarda ter, kir ve yağ birikintilerini gidermek için daha sık yıkama işlemi uygulanmalıdır.
- Yağlı saçlar haftada 3 veya 4 kez yıkanabilirken, kuru saçlar için haftada iki kez yeterlidir.
- Doğru ürünleri seçmek önemlidir. Sert kimyasal ürünler, normal asit-alkali dengesini bozarak saç derisinde kepek ve ölü hücrelerin birikmesine neden olabilir.
- Aşırı yağlı bir saç yapısına sahipseniz durulama aşamasında daha özenli davranılması gerekebilir.
- Geniş dişli bir tarak kullanmak önemli.
- Saçlarınızı yağlıysa, serum kullanın veya yoğun bir dokuya sahip saç kremleri kullanmaktan kaçının.
- Neem, sandal ağacı gibi maddeler içeren ürünleri kullanarak iyileştirici özelliğe sahip ürünleri kullanabilirsiniz.
- Doğru saç toniği, saç dökülmesini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
- Yağlı ve kepekli saç derisi için yapılacak ilk adım bol su içmektir. Bir bardak suya limon suyu eklemek bu konuda en büyük yardımcınız olabilir.
- B vitamini eksikliği de saç dökülmesinin en büyük sebeplerinden biri olarak önümüze çıkabilir. Öncelikle bir uzmana danışarak vitamin desteği ile ilgili görüşebilirsiniz.
- Yoga, derin nefes alma ve gevşeme tekniklerini öğrenebilirsiniz. Böylece stresi azaltarak saç dökülmesini de kontrol edebilirsiniz.