Roza
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • GÜZELLİK
  • YEMEK TARİFLERİ
  • ASTROLOJİ
Haberler Roza Haberleri Mutfak Sırları Haberleri Sofraları renklendiren menü! İftarda Rize’deyiz

Sofraları renklendiren menü! İftarda Rize’deyiz

Herkese merhaba, bugün iftarda Rize'deyiz. Karadeniz'in cennet köşelerinden biri olan Rize, yöresel tatları ile Türk mutfağına zenginlik katıyor. Karadeniz'e has lezzetleri kendilerine özgü yöntemlerle pişirip sofralara getiren Rizeliler, bölgenin yemek kültürüne de önemli katkı sağlıyor. Bugünlük benden bu kadar. Umarım sizin için seçtiğim Rize lezzetlerini dener ve seversiniz. Hayırlı iftarlar.

İDİL AÇIKALIN
İDİL AÇIKALIN
Giriş Tarihi: 06.04.2024 10:13
PAYLAŞ
ABONE OL
Sofraları renklendiren menü! İftarda Rize’deyiz

PEKMEZLİ KABAK TATLISI

MALZEMELER
1 kg. üzüm pekmezi
Yarım litre su
1 kg. bal kabağı
ÜZERİ İÇİN:
Ceviz
YAPILIŞI: Pekmezi tencereye koyun. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. Kabakların kabuklarını soyup dilimleyin. Kaynayan pekmezli suya kabakları ilave edin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine ceviz serpip servis yapın.




PAZI TAVALISI

MALZEMELER
4 bağ pazı
3 adet soğan ya da pırasa
5-6 diş sarımsak
İki kaşık tereyağı
YAPILIŞI: Soğanlar halka halka doğranıp yağda kavrulur. Haşlanıp süzülen pazılar sıkılarak yağda kavrulmuş soğana ilave edilir. Ezilmiş sarımsak ve tuz konup 10-15 dakika kavrulur.



RİZE USULÜ MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER
6 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardak sıcak su
Tepsiye sermek için 4-5 kara lahana yaprağı
YAPILIŞI: Mısır unu bir kaba koyun. Ortasını açıp sıvı yağ, şeker, tuz ve üç su bardağı sıcak su koyup yoğurun. Suyunu çekince kalan suyu da azar azar ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Lahana yapraklarını bir tepsiye dizin, üzerine hamuru dökün. Elinizi ıslatıp hamurun üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.



HAMSİ ÇIĞIRTASI

MALZEMELER
Yarım kilo salamura hamsi
3 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Yarım bağ pazı
Kızartmak için ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Yarım kilo salamura hamsiyi iyice temizleyin. Salamura hamsi bulamazsanız taze hamsi de kullanabilirsiniz. Salamura hamsi kullanacaksanız, tuzunun akması için bol suyla yıkayın ve sonra biraz da su dolu bir kapta bekletin. Sapları temizlenen pazı yapraklarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Üç adet orta boy yeşil biberi de küçük küçük doğradıktan sonra pazı yapraklarının üzerine ilave edin. Üzerine piyazlık şekilde incecik doğranan iki adet orta boy kuru soğanı ve yine incecik doğranmış olan yarım demet maydanoz ve bir tutam naneyi ekleyin. Hepsini yoğurun, parçalar kopararak köfte şekli vererek kızartın.



ENİŞTE LOKUMU

MALZEMELER
1 su bardağı erimiş tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
Şekerin yarısı kadar yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Eritilmiş tereyağına şekeri ekleyin. Önce elinizle karıştırın, daha sonra mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra yoğurdu yumurta sarısını ve karbonatı ekleyip elinizle hafifçe karıştırın. En son aldığı kadar unu ekleyerek yoğurun. 150 derece fırında 10-15 dakika kadar, pembeleşinceye kadar pişirin.
PÜF NOKTASI: Fırından çıkardıktan sonra üstü açık olarak oda ısısında bekletirseniz Rizelilerin sevdiği gibi soğurken sertleşecektir. Yumuşak isterseniz kapalı bir kaba koyup üstünü kapatabilirsiniz.

  • Veri Politikası
  • Sağlık Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Güzellik Haberleri
  • Diyet
  • Rüya Tabirleri
  • Aile Haberleri
  • Kadın Sağlığı
  • Erkek Sağlığı
  • Çocuk Sağlığı
  • Cinsel Sağlık
  • Ruh Sağlığı
  • Dünya Haberleri
  • Moda Haberleri
  • Dekorasyon
  • İlişkiler
  • Makyaj
  • Cilt Bakımı
  • Saç Bakımı
  • El Ve Ayak Bakımı
  • Estetik
  • Hafta Hafta Gebelik
  • Hamilelik
  • Bebek Haberleri
  • Çocuk Haberleri
  • Egzersizler
  • Beslenme Haberleri
  • Erkek İsimleri
  • Kız İsimleri
  • Adet Hesaplama
  • Gebelik Hesaplama
  • Yükselen Burç Hesaplama
  • İnternet Reklam
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye/İletişim
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın